Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΖΗΣΗΣ Χ. ΠΑΤΣΙΚΑΣ: Μεταξύ Φούχτελ και Ιβάν, εσείς ποιον προτιμάτε;

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»
«Πόνεσε» τους πολιτικούς αντιπάλους του Κώστα Καραπαναγιωτίδη η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στη Βέροια. Η δήμαρχος Βέροιας, έβγαλε και ανακοίνωση με έκδηλη πικρία γιατί ο Ιβάν δεν επέλεξε την ίδια για να ενημερωθεί περί επενδυτικών ευκαιριών. Πικρόχολα ήταν και τα σχόλια μιας μειοψηφίας, που έκαναν λόγο για «προεκλογική εκμετάλλευση» του Ιβάν. Ας θέσουμε το ζήτημα στη σωστή του βάση. 1. Ο Ιβάν είναι ένας πραγματικός επενδυτής και βασικός εκφραστής των ρωσικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει ρίξει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, εκατομμύρια στην...
Ελληνική Αγορά. Έσωσε το λαοφιλέστερο σωματείο της Μακεδονίας, τον ΠΑΟΚ. Ξελάσπωσε την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία υπό τον έλεγχό του από χρεωμένη πάει από το καλό στο καλύτερο. Ζωντάνεψε το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονίας Παλλάς». Αυτά είναι τα χειροπιαστά, γιατί παρασκηνιακά ο κ. Σαββίδης έχει προωθήσει δεκάδες επενδύσεις άλλων Ρώσων επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού.

2. Ο Ιβάν και ο «Καραπανά» είναι κολλητοί. Οι επενδύσεις δεν είναι μόνο ζήτημα καλής θέλησης και επιθυμίας, είναι - κατά ένα μεγάλο ποσοστό - και ζήτημα δημοσίων σχέσεων.

3. Μέχρι σήμερα, εκτός του Σαββίδη, πόσους επίδοξους επενδυτές είδαμε στη Βέροια; Είδαμε... έναν. Κι αυτός ήρθε πάλι λόγω «καλών» δημοσίων της δημοτικής αρχής. Αναφέρομαι στον Φούχτελ! Και πανηγυρίζαμε στο δημοτικό συμβούλιο για τον επιτετραμμένο «υπουργό Ελλάδος» της Μέρκελ , ο οποίος ακόμα δεν μάθαμε τον λόγο της παρουσίας του. Τι ήθελε τελικά; Σε τι θα επενδύσουν τα γερμανικά συμφέροντα που, υποτίθεται, ενδιαφέρονται για τη Βέροια; Δεν μάθαμε ούτε θα μάθουμε, το σίγουρο είναι ότι ο Φούχτελ δεν ήρθε τυχαία στη Βέροια. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, η επόμενη δημοτική αρχή να πράξει το καθήκον της και να ενημερώσει τους πολίτες.

4. Ο Σαββίδης δεν κρύβεται. Για τον τουρισμό ενδιαφέρεται κι αυτό μας βρίσκει όλους σύμφωνους! Η μόνη στόχευση για τον Δήμο Βέροιας που θα μπορούσε να φέρει πραγματική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, είναι ο τουρισμός. Ο Σαββίδης αποδεδειγμένα έχει επενδύσει στη «βιομηχανία» που φέρνει κάθε χρόνο εκατομμύρια Ρώσους στη Μακεδονία. Η Βέροια αξίζει και μπορεί να πάρει ένα κομμάτι από την «πίτα».

5. Και για να απαντήσω στο ερώτημα του τίτλου: Εγώ προτιμώ Ιβάν. Εσείς;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ