Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Φωτιά» η βενζίνη στην Ελλάδα!!!

Οι Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι να καταναλώνουμε ένα από τα πιο ακριβά καύσιμα στον κόσμο: τη βενζίνη. Έτσι, σύμφωνα με μελέτη διεθνούς πρακτορείου, η βενζίνη στη χώρα μας -ήτοι η τιμή πώλησης του λίτρου- είναι η έκτη ακριβότερη ανάμεσα σε 60 χώρες απ’ όλον τον πλανήτη! Εν ολίγοις, την πληρώνουμε σαν να ήταν κηροζίνη. Εξάλλου, όσοι ζουν στην Ελλάδα δαπανούν ακόμα και το 15% του ημερομισθίου τους για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ καθόλη τη διάρκεια του έτους ξοδεύουν περί το 4,8% του εισοδήματός τους.
Οι παραπάνω αριθμοί
φαντάζουν εξωπραγματικοί και απορρέουν αφενός λόγω του μεγάλου κόστους του καυσίμου, αφετέρου δε εξαιτίας της κάκιστης συνήθειάς μας να μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο ακόμα και σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Πάντως, πρωταθλήτρια στην ακριβή βενζίνη είναι η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου φτάνει τα 2 ευρώ. Αντίθετα, πολύ χαμηλότερες τιμές από εμάς και τους γείτονες, έχουν οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες (Σκόπια, Αλβανία, Σερβία κ.ά.).
ΥΓ: Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας παρατηρείται εκ νέου αύξηση στη μέση τιμή της βενζίνης, η οποία σε λίγο θα είναι είδος πολυτελείας για τους περισσότερους από εμάς. Αυτή η εξέλιξη θα έχει παράλληλα αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο πορτοφόλι των βενζινοπωλών όσο και στο κράτος, λόγω της μείωσης των εσόδων από τους φόρους κατανάλωσης. Συνεπώς, δεν συμφέρει κανέναν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ