Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός με τις μεταγραφές των φοιτητών

Πάνω από 30.000 αιτήσεις φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ για μεταγραφή αναμένεται να υποβληθούν στο υπουργείο Παιδείας το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους σε ειδική ιστοσελίδα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η επαλήθευση των στοιχείων, κυρίως όσον αφορά στο ύψος του εισοδήματος.
Η επαναφορά του «θεσμού» των μεταγραφών δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές, είτε να επιστρέψουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους είτε να μετακινηθούν στο μέρους όπου ήδη σπουδάζει ο αδερφός τους. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώνουν ως και δύο τμήματα, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα που πρέπει να έχει η οικογένεια πρέπει να φτάνει μέχρι 7.500 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται για ορισμένες περιπτώσεις πασχόντων, αλλά και για υποψηφίους με άνεργους γονείς.
Είναι ευνόητο ότι η οικονομική ύφεση έχει οδηγήσει πολλούς γονείς στο να μην μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης ενός δεύτερου -ή και τρίτου- σπιτιού. Συνεπώς, οι μεταγραφές των 10.000 φοιτητών, που υπολογίζεται ότι εντέλει θα εγκριθούν από το υπουργείο Παιδείας έως τις 15 Μαρτίου, θα ανακουφίσουν πολλές οικογένειες στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ